Promocija zdravja ZPSD

Novice


Arhiv: Vabimo na seminar »Ergonomija - organizacija dela z vidika preprečevanja poškodb in mišično kostnih bolezni«, GZS, 9. junij ob 9,00

V okviru projekta "Zdravi na kvadrat" in "Promocija zdravja in delo na domu", ki ju sofinancira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, vas

vabimo na seminar

»Ergonomija - organizacija dela z vidika preprečevanja poškodb in mišično kostnih bolezni«,

ki bo v ponedeljek, 9. junija 2014,
od 9,00 do 15,30
v dvorani A na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana.

Uvedba učinkovitih ukrepov v podjetjih za preprečevanje poškodb in mišično kostnih obolenj je ključna za dolgoročno ohranjanje zdravja zaposlenih in za uspešno poslovanje podjetij. Glede na statistično ugotovljeno stanje so na tem področju nujne takojšnje in nenehne izboljšave.

Mišično kostna obolenja so po statistiki med najpogostejšimi vzroki za zdravstvene težave zaposlenih, ki lahko vodijo v slabšo delovno zmogljivost, poškodbe in večjo odsotnost z dela in imajo lahko močan vpliv na poslovanje podjetij in stanje gospodarstva. Pogosto lahko stanje izboljšamo že z manjšimi prilagoditvami delovnega mesta ter organizacijskimi in drugimi ukrepi za zmanjševanje tveganj. Pri tem je potrebno nujno povečati tudi ozaveščenost zaposlenih in njihovo lastno zavzeto skrb za zdravje in varnost ne samo na delovnem mestu ampak v življenju nasploh. S podrobnim poznavanjem vzrokov in posledic, uvedbo ustreznih ukrepov in izboljšano medsebojno komunikacijo se lahko izognemo mnogim težavam.

Seminar organiziramo v okviru projektov »Zdrav delavec na zdravem delavnem mestu – zdravi na kvadrat« in »Promocija zdravja – delo na domu«, ki ju sofinancira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Prvi projekt je prednostno je namenjen kemijski in kovinski industriji, drugi pa podjetjem iz poslovno storitvenih dejavnosti.

Udeležba na seminarju je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava na e-naslov zpsd@gzs.si ali preko spodnje e-prijavnice.

Podrobnejši progam seminarja je na voljo v pripetem dokumentu.

Vljudno vabljeni!


Pripeti dokumenti

Fotogalerija